2020 m. sausio 14 d., antradienis

KAS YRA LAIMINGI ŽMONĖS?

Laimingi žmonės atviri su savimi. Jie pažįsta kiekvieną savo galvoje esantį tarakoną vardu, žino jo biografiją ir žino, kuo kiekvienas tarakonas gali būti naudingas
Laimingi žmonės niekam neįdomūs, net psichoterapeutams. 
Laimingi žmonės ramiai sau dėvi nemadingas kelnes ir dar "pačiu storiausiu užpakaliuku siūbuoja", todėl, kad žino, jog 99% žmonių visai nerūpi svetimų užpakalių dydis, o tie, kuriuos tai jaudina, kenčia ne dėl to, kad svetimi užpakaliai, lūpų dažai ar kelnės yra siaubingi, bet dėl to, kad jiems patinka kančia.
Laimingi žmonės niekam nieko nedraudžia. Jie visada žino, kad yra komfortiškas kelias: neskaityti, nežiūrėti, nesiginčyti, neįrodinėti, netraumuoti savo psichikos. Viską savo gyvenime galima "išjungti". Na, jei ne "išjungti", tai bent jau "perjungti".
Laimingi žmonės nieko nelaukia. Jie netiki, kad rytojus bus geresnis už šiandieną, jei dėl to nieko nedarysi. Jie blaiviai vertina situaciją ir supranta, kam jie gali daryti įtaką, o kam - ne.
Laimingiems žmonėms daug nereikia. Jie renkasi aktorinio meistriškumo arba dainavimo kursus, mokosi piešti ar šokti, įveikia baimę, išeidami į sceną ar dainuodami karaoke, čiuožia pačiūžomis - paprasčiausiai todėl, kad jiems patinka muzika, menas, teatras, sportas...
Laimingi žmonės nemato kituose priešų. Jie žino, jog pasaulis begalinis ir jame gyvena 8 milijardai žmonių. Juk negali visi 8 milijardai tavęs nekęsti. Ir nebūna taip, kad visi tave mylėtų. Laimingi žmonės žino, kad už visų ideologinių, kultūrinių, religinių konfliktų yra politika. Laimingi žmonės ištiesia ranką kitiems laimingiems žmonėms ir sako "draugaukime".
Laimingi žmonės pasitiki savimi. Jie užsiima savais reikalais. Jie žino, ką daro ir dėl ko daro. Jie daro tai, kas jiems patinka.
Laimingiems žmonėms viskas visada paprasta. Jie paprastai sprendžia kasdienines užduotis, paprastai uždirba pinigus, paprastai eina pas daktarus, paprastai daro remontą, paprastai taiso sugedusį daiktą, o nepataisomą lengvai išmeta. Tai nesumenkina gyvenimiškų iššūkių, nesėkmių ar nepasiektų tikslų. Tai reiškia, kad kol mes gyvi, mes galime sugalvoti savo nuosavas taisykles.
Laimingi žmonės atviri su savimi. Jie pažįsta kiekvieną savo galvoje esantį tarakoną vardu, žino jo biografiją ir žino, kuo kiekvienas tarakonas gali būti naudingas.
Laimingi žmonės įdomūs pirmiausia sau, o tik po to kitiems. Jie nebijo sakyti "Ne", nepalieka silpnų, nepavydi stipriems... paprasčiausiai - gyvena laimingai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą