2020 m. sausio 21 d., antradienis

KARMINĖ SANTUOKA

Sąvoka "Karma" pas mus atėjusi iš Rytų, bet tai, ką ji reiškia - nėra mums svetima prasmė. Visi mes žinome patarles, tokias kaip "Ką pasėsi - tą ir pjausi" arba "Kaip šauksi - taip ir atsišauks".
Karminė santuoka - tai dviejų žmonių, kurie jau buvo artimi praeitame gyvenime, sąjunga ir pas kuriuos liko tam tikros skolos vienas kitam. Ankstesniuose įsikūnijimuose jie galėjo būti vyru ir žmona, giminaičiais, vienas kito tėvais, mylimaisiais ar netgi priešais. Likimas juos suvedė šiame gyvenime, kad jie grąžintų vienas kitam skolas ir atidirbtų savo karmą (išpirktų kaltes, ištaisytų klaidas). Juk dviejų mylinčių širdžių sąjunga - viena iš pačių didžiausių skaistyklų Žemėje, kur mūsų charakteriams ir pasaulėžiūrai tenka rimti išbandymai.
Viskas per daug sudėtinga? Štai pavyzdys! Pavyzdžiui, praeitame gyvenime jūs turėjote vaikiną, kuris svajojo apie jus ir troško tuoktis, bet jūs jį palikote, nes jūs patikote jūsų viršininko sūnui. Santuoka su viršininko sūnumi jums žadėjo aukso kalnus: karjera, užsienio komandiruotės, prabanga... Ir jūs, laikydama šias perspektyvas labai įtikinamomis, paliko tą, kuris mylėjus jus labiau už gyvenimą...
Būkite tikri, kad šiame gyvenime iškils analogiška situacija ir ji kartosis iki tol, kol jūs neįsisavinsite pamokos ir nepasielgsite taip, kaip reikia. Kaip kompiuteriniame žaidime: antras lygis, antras bandymas.
Prieš santuokas niekas nieko blogo negalvoja ir karmos paprastai neperžiūri. O veltui. Jau pačios išvados, kuriomis žmonės vadovaujasi prieš sudarydami santuoką, labai daug gali pasakyti apie tolimesnį sutuoktinių gyvenimą.

AKLA AISTRA

Tai klasikinis karminės santuokos pavyzdys. Išnagrinėkime konkretų pavyzdį. Nikolajus buvo perspektyvus jaunas mokslininkas, bet jis taip stirpiai mylėjo savo sužadėtinę Aną, kad dėl jos metė mokslinius tyrimus ir nepateisino savo pašaukimo. Šiame gyvenime jis tiesiog išprotėjęs dėl darbo ir karjeros, o moterų stengiasi vengti. Nikolajaus siela prisimena praeitų klaidų patirtį, dėl to žmogus nesąmoningai bijo santuokos, taip, kaip kiti bijo vandens, uždarų patalpų ar aukščio.
Bet karmos dėsnių pakeisti neįmanoma, todėl ir šiame gyvenime mūsų herojus patenka į analogišką situaciją. Jo baimė ir bandymai pabėgti nuo meilės nugalimi unikaliu aklos aistros mechanizmu: Nikolajus įsimyli, kaip berniukas, gyvena su mylimąja, kliedi dėl jos. To pasekoje apsauginiai barjerai suyra, baimė nustumiama į antrą planą... Atrodytų gyvenk ir džiaukis? Ogi, ne!
Po kurio laiko mūsų herojui vėl teks susidurti su ta pačia problema, kaip ir praeitame gyvenime. Vėl teks rinktis tarp pašaukimo bei meilės, ir teks priimti teisingą sprendimą, kuris šiuo atveju yra toks: meilę ir darbą galima suderinti, negalima išduoti savęs ir atsisakyti savo pašaukimo.

ATĖJO LAIKAS

Jeigu jūs ištekate ar vedate ne todėl, kad pamilote visa širdimi, o todėl, kad "atėjo laikas" ar visos draugės draugai jau seniai sukūrė šeimas, tai jau įtartina. Iš biologinės pusės jūs paprasčiausiai pasiekėte santuokos amžių ir pasiruošę kurti savo šeimą, bei gimdyti vaikus (dažnai net nesąmoningai).
Karminiu požiūriu noras tekėti atsiranda tame amžiuje, kai jūs tai padarėte praeitame gyvenime, kuris nusėdo į jūsų karmą, ypač jeigu santuoka buvo nesėkminga. Kitaip tariant, praeito gyvenimo klaida, nusėdusi į karmą, laukia, kol bus ištaisyta, o atrodo, kad tai likimas stumia žmogų veikti pabandyk dar kartą.

SANTUOKA IŠ IŠSKAIČIAVIMO

Vestuvių epidemija, kaip taisyklė, prasideda paskutiniame instituto kurse. Kai nutrūksta seni ryšiai, keičiasi įprastas gyvenimo ritmas, merginas ir jaunuolius šildo viltis, kad dviese ne taip baisu pradėti naują gyvenimo etapą. Jie renkasi sau tinkamą partnerį - kuo perspektyvesnį, turtingesnį, su butu, su automobiliu...
Tokia santuoka būna laiminga tik tada, kai tarp jaunų žmonių yra jausmai ir dvasinis ryšys. Jeigu sprendimas priimamas tik dėl savanaudiškų paskatų, santuokos sėkmės tikimybė yra lygi nuliui. Karminiu požiūriu tokia santuoka ne kas kita, kaip noras išsisukti iš problemų, perkelti jas ant vyro ar žmonos pečių.
Toks noras tikrai suprantamas ir teisėtas, bet  iš tiesų niekas mūsų problemų už mus neišspręs. Nuo kokių negandų (vienatvė, skurdas, tėvų diktatas) mes nesislėptume, jos mus būtinai užklups vėl. Ir taip tęsis iki tol, kol mes nerasime savyje jėgų problemą išspręsti savarankiškai.
Jeigu savo vyrą labiausiai vertinate dėl jo pinigų būkite tikri, anksčiau ar vėliau jis jų neteks, ir jūs liksite prie suskilusios geldos.
Jums imponuoja jo padėtis ir patikimumas? Deja, ne už klanų ta diena, kai jis liks be darbo... Ir šie piktojo likimo kaprizai tai karminės pamokos. Kiekvienam teks nueiti savo kelią ir daug ko išmokti.
Daugelis jaunų jaunų merginų išteka protestuodamos prieš perdėtą tėvų kontrolę. Taip ištekėję jos papuola į ne mažesnę kabalą, tik dabar priklauso nuo vyro. Reikalas tame, kad priklausomybę nuo ko nors jos nešioja savyje ir ją platina į supantį pasaulį. Netgi tas, kuris nuo gimimo nebuvo namų despotas, tokiu taps dėl to, kad jūs to nesąmoningai laukiate. Jums liks atsidusti ir pasakyti: "Matyt tokia mano karma!"
Keiskitės! Tapkite asmenybe! Išmokite nepriklausyti nuo niekieno nuomonės. Tada jūsų gyvenimas pagerės.

PASKUTINIS ŠANSAS?

Damoms amžiuje arba turinčioms vaikelį paskata tekėti gali būti baimė, kad paskui gali būti vėlu ir ji nebus niekam reikalinga arba vaikeliui reikia tėčio... Kartais sutinkamas toks argumentas: "Aš pavargau laukti princo, tegu būna bent kažkoks vyras". Kitaip tariant, tai toks atvejis, kai mergina teka ne už to, kurio norisi, o to, kuris pasitaikė po ranka.
Jeigu po kurio laiko ji atras, kad jos sutuoktinyje yra paslėptų privalumų, santuoka bus sėkminga. Bet greičiausiai ji visą gyvenimą prisimins, kad sutiko su kompromisu ir ištekėjo ne už savo lygio žmogaus.
Ne išimtis, kad po poros santuokos metų ji tikrai sutiks savo princą. Ir tai - ne piktas likimo pokštas, o karmos dėsnis - kiekvienas žmogus pritraukia tas aplinkybes ir tuos žmones, apie kuriuos svajoja. Tik ne visi turi pakankamai kantrybės sulaukti savo "užklausos" rezultato.
Pavyzdžiui, jūs - jauna mergina ar vaikinas, turintis geras pareigas, gerą atlyginimą, butą ir automobilį. Bet visa tai neatneša jums laimės, jūs svajojate apie šeimą ir vaikus. Tokiu atveju jūs - arba žmogus, kurį psichologai vadina "nesavarankišku žmogumi", arba "senoji siela". Atskirti vieną nuo kito labai paprasta.
Nesavarankiški žmonės mano, kad jie gali būti laimingi tik tada, kai jų kažkam reikia. Jie visada skundžiasi rūpesčių, kuriuos patys ant savęs ir užkabina, našta.
O "senosios sielos" ezoterikų požiūriu, pačios pakankamai išsivystę, bet į šį pasaulį ateina, kad padėtų kitiems. "Senosios sielos" niekuo nesiskundžia, priešingai, pas jas dažnai eina išsiverkti kiti.

KARMINĖS SANTUOKOS YPATUMAI

 - Santuoka tapo netikėta patiems partneriams. Netikėta, nes pagal visas taisykles ir nuostatas jie - "ne pora". Pavyzdžiui, visiškai skirtinga socialinė padėtis, aplinka, materialinės padėtis arba didelis  amžiaus skirtumas.
- Santykiuose daug ženklų, "fatališkų" ir nulemtų. Pavyzdžiui, išoriškai jų santykiai atrodo kaip nesuderinami su laimingu buvimu kartu. Jie gali nuolat pyktis ir bartis, bet tuo pačiu neįsivaizduoja gyvenimo vienas be kito.
- Alkoholinė arba narkotinė vieno iš partnerių priklausomybė. Tokia situacija šeimoje visada yra lydima vieno iš partnerių kančiomis. Greičiausiai šiame gyvenime jie tiesiog apsikeitė vietomis ir dabar jie jaučia tai, ką kitas partneris jautė praeitame gyvenime.
- Vaikų nebuvimas - ženklas būsimos giminės pratęsimo nebuvimas. Santuokoje susijungia ne tik du žmonės, bet ir dvi giminės. Tokie santykiai egzistuoja tam, kad sutuoktiniai apmąstytų savo bruožus, kurių giminė nenori perduoti sekančioms kartoms. Jeigu toks apmąstymas neįvyksta, dažniausiai tokia santuoka išyra.
- Vieno iš partnerių sveikatos problemos. Tokia situacija susiformuoja, kad prabustų aukščiausi meilės aspektai, tokie kaip atjauta ir rūpestis, kurie negalėtų atsirasti sėkmingoje situacijoje.
- Santuoka įvyksta staiga ir gretai ir to pasekoje su kitais žmonėmis, tame skaičiuje ir giminėmis, nutrūksta santykiai dėl persikėlimo į kitą miestą ar šalį.
- Labai staigi santuoka po keleto savaičių ar dar trumpesnės pažinties. Tokiuose santykiuose viskas vyksta lyg pagal scenarijų ir pora savo naująją padėtį suvokia tik po kurio laiko. Iki to juos lyg vedė jėgos, kurių jie patys nesuvokė.
- Retai, bet nutinka, kad žmonės kartu gyvena daug metų ir neįsivaizduoja gyvenimo vienas be kito. Jie neįsimylėję, o myli iš tiesų, priimdami partnerį tokiu, kokiu jis yra, su visais trūkumais ir privalumais. Karminiu požiūriu tokie sutuoktiniai praėjo visus išbandymus, atidirbo visas pamokas, ištaisė visas klaidas ir dabar mėgaujasi vienas kitu, brangina kiekvieną akimirką, kuri jiems yra skirta. Jų likimai susipynė, jie susiję stipriais ryšiais, o ne tikslais ar pančiais.
Prisiminkite, kad karma - tai ne dogma ir ne prakeiksmas. Ji tiesiog rezultatas to, kaip jūs gyvenote praeituose ir dabartiniame gyvenimuose.
Taisykite klaidas, žingsniuokite per gyvenimą su atvira Širdimi, dovanodami Meilę. Tokiu būdu jūs būtinai sutiksite savo laimę.
Informacijos šaltinis: po-tu-storonu-mira.com, Т. Панина, газета «Оракул», pixabay.com nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą