2019 m. birželio 1 d., šeštadienis

ARABIŠKI AROMATAI

Neseniai buvau arabiškų aromatų pristatyme ir likau sužavėta! Visada žavėjausi artimųjų rytų regiono magija, o kvapai - geriausia teleportacijos įranga akimirksniu nusikelti į Arabų Emyratus. Taip greitai į šią pasakišką šalį dar nebuvau nuskridus iki šiol! Ačiū Jinn aka Jinn!

MANO IŠBANDYTI ALIEJINIAI ARABIŠKI AROMATAI


1. 145 Ameerat Al Quloob 20 ml.

Pirmasis Jinn aka Jinn kolekcijoje aromatas, sudėtyje turintis Aloe Vera (Alavijas, dažnai vadinamas alijošiumi). Žalias, gėlių ir vanilės aromatas.
Kompozicija: mandarinai, apelsinas, citrinos, aloe vera, bergamotė, gėlės, muskusas, vandens natos, mediena.
Kaina:
1 ml - 3 eur.
3 ml - 9 eur.
Tik įkvėpusi šio aromato, užsirašiau, ką pajutau: saldus vaisių aromatas. Spalva atrodė geltona. Aromatas moteriškas ir įvertinau 7 balais iš 10-ties.

 

 2. 144 Nagham 18 ml.

Vasariškas, šiltas vaisių ir vanilės aromatas moterims.
Kompozicija: ambra, bergamotė, kedras, cukrus, braškės, jazminas, rožė, santalas, vyšnios, vanilė, vetiverijos.

Kaina: 
1 ml - 2,5 eur.
3 ml - 7 eur.
Tik įkvėpusi šio aromato, užsirašiau, ką pajutau: aitrus nemalonus kvapas. Spalva atrodė juoda. Aromatas moteriškas ir įvertinau 1 balu iš 10-ties.
Šiame aromate sutikau aitrų, iš karto "kertantį" kvapą, kurio jau pora mėnesių nemėgstu, bet pastaruoju metu dažnai jaučiu moteriškuose kvepaluose. Pasiteiravus Jinn aka Jinn, ji paaiškino, kad tas mano nemėgstamas kvapas greičiausiai yra bergamotė (reikės pauostyti bergamotės ir išsiaiškinti iki galo).


3. 143 Sultan 12 ml.


Kartu ir gaivus ir saldokas širdžių karalienės aromatas vanilė, vaisiai, muskusas... Panašus į prabangųjį Nabah iš Rasasi. Visiems metų laikams.
Kompozicija: bergamotė, mango, slyvos, jazminas, rožė, Ylang-Ylang, apelsinai, laimas, levanda, vaisiai, vanilė, kedras, santalas, gintaras, muskusas, pačiulis.
Kaina:
1 ml - 2 eur
3 ml - 6 eur

Tik įkvėpusi šio aromato, užsirašiau, ką pajutau: sultingas aromatas, tirštas. Spalva atrodė raudona. Aromatas moteriškas ir įvertinau 9 balais iš 10-ties. Perku!

 

4. 104 Al Ghadeer 20 ml.

Šventiškas, pakylėjantis, žaižaruojantis aromatas. Išlieka ilgai, "skanus" santalmečio ir pačiulių šleifas.
Kompozicija: vanilė, muskusas, citrina, apelsinas, jazminas, rožė, pačiulis, santalmedis,
Kaina:
1 ml - 3 eur.
3 ml - 9 eur.
Tik įkvėpusi šio aromato, užsirašiau, ką pajutau: duslus, saldus ir trumpas. Spalva atrodė auksinė. Moteriškas aromatas ir įvertinau 8 balais iš 10-ties.


5. 127 Arba Wardat 30 ml.


"Keturios gėlės" skamba per paprastai šiam aromatui - mįslei. Švelnus, gilus, moteriškas, nenuspėjamas. Iš tikrųjų arabiškų aromatų kolekcijos.
Kompozicija: bergamotė, rožė, jazminas, santalas, ambra, mediena, muskusas

Kaina: 
1 ml - 3 eur.
3 ml - 9 eur.
Tik įkvėpusi šio aromato, užsirašiau, ką pajutau: šiltas, švelnus, mielas. Spalva atrodė balta. Moteriškas aromatas ir įvertinau 9 balais iš 10-ties. Kai vėliau į mano rankas pakliuvo ir pats šio aromato buteliukas - prie balų prirašiau +. Taigi galutinis vertinimas: 10 balų iš 10-ties. Perku! :)


6. 129 Ajwa 30 ml.


Retas, įspūdingas, kibirkščiuojantis citrusų gėlių prieskonių aromatas, paliekantis raminantį vetiverijų ir kašmyro šleifą. Žalias, gaivus, ryškus.
Kompozicija: citrina, bergamotė, levanda, apelsinų žiedai, vetiverijos, agarmedis, kedras, kašmyras, muskusas.
Kaina:
1 ml - 4 eur.
3 ml - 12 eur.
Tik įkvėpusi šio aromato, užsirašiau, ką pajutau: saldus imbieras, šaltas. Spalva atrodė ruda. Unisex aromatas ir įvertinau 6 balais iš 10-ties.





7. 157 Fawakeh.

Buteliukuose nebegaminami, atvyksta pilstomi... 
Kompozicija: mangas, papaja, braškė, juodieji serbentai, muskusas...
Tik įkvėpusi šio aromato, užsirašiau, ką pajutau: gaivus obuolių, lengvas. Spalva atrodė žalia. Unisex aromatas ir įvertinau 7 balais iš 10-ties.

8. 146Bustan 25 ml.

Labai labai neįprastas šiek tiek mediciniškas švaros, medienos, prieskonių ir visiškų rytų aromatas - beje, susiliejęs su oda skamba labai švelniai ir gundomai.
Kompozicija: ambra, persikai, vynuogės, jazminas, gvazdikas, vilkdagiai, migdolai, samanos, muilo natos, ūdas, rožė.
Kaina:
1 ml - 2,5 eur.
3 ml - 7 eur.
Tik įkvėpusi šio aromato, užsirašiau, ką pajutau: tamsus, šampūnas, kietas. Iškilo asociacija su Negyvąja jūra, tirštu jos vandeniu... Spalva atrodė mėlyna. Iš pradžių pasirodė vyriškas aromatas ir įvertinau 9 balais iš 10-ties. Perku! :)


ĮDOMIOS  SMULKMENOS


Aromatų pristatymo metu sužinojau ir labai įdomių smulkmenų... Pavyzdžiui, spygliuotis atpalaiduoja ir skatina pirkti, todėl prekybos centrai kartais per šventes pirkėjus vilioja spygliuočių aromatais.

 

Frankincensas

Frankincensas arba Ladanas (Bosvelijų derva) kvepia sakais, kaučiuku, pelėsiais... Nuostabus kvapas. Smilkalai... Aromatas naudojamas, kaip priešvėžinis preparatas, tinka nuo depresijos.
Bosvelijos gamina dervą (galima vadinti sakais), kuri ore sukietėja. Tai peršviečiama, trapi, balkšvai gelsva substancija, kuri ant medžio sustingsta į apvalainas, pailgas, kriaušelės pavidalo ašaras, kurios surinktos į vieną indą mechaniškai trinasi viena į kitą ir pasidengia balkšvais švelniais milteliais.
Kaitinama smilkalų derva paskleidžia labai malonų kvapą. Šis sudėtingas ir prakilnus aromatas apibūdinamas kaip labai gaivus, balzaminis, sausas, dervingas, turintis sruogelę žalumos ir lengvą dūmų prieskonį, o pačioje puokštės viršūnėlėje pasklinda neprinokusio obuolio žievelės nata.
Nėra paprasta atskirti įvairias smilkalų dervų rūšis. Plantacijose išaugintų medžių dervų kokybė ir rūšys priklauso ne tik nuo augalo botanikos, bet ir nuo mikroklimato, kuriame medžiai auga, ir nuo rinkimo laiko. Visos dervos surinktos nuo laukinių medžių yra unikalios ir ypatingos savo kvapu.

Agarmedis

Viena įdomiausių ir brangiausių parfumerijos substancijų – agarmedis arba ūdas. Jis taip pat naudojamas smilkalams. 
Agarmedžio kvapas gimsta iš pačios medžio širdies. Aromatinė mediena atsiranda Aquilaria medžiui užsikrėtus infekcija. Įsijungusi medžio imuninė sistema sukuria aromatinę dervą. Medžio šerdis, persisunkusi dervom, patamsėja, pasidaro tokia sunki, kad net skęsta vandeny.
Natūraliai laukiniame miške infekcija užsikrečia mažiau nei 10 procentų medžių ir tik 60-80 metų senumo medžiai. Nepažeidus medžio neįmanoma suprasti, ar medis infekuotas ar ne.
Išdistiliuotas ūdo aliejus sendinamas. Kaip ir su vynu, kuo senesnis, tuo geresnis.
Dėl nykstančių miškų natūralaus ūdo kaina yra didesnė už auksą. Kartais net vadinamas skystu auksu. Tik nedidelė dalis agarmedžio išgaunama iš natūraliai augančių medžių. Komerciniais tikslais medžiai užkrečiami dirbtinai. O į daugumą komercinių masinių kvepalų dedamas sintetinis ūdas, kuriam labai labai toli iki natūralaus ūdo.

Pačiulis


Pačiuliai turi paslaptingą aromatą, kuris žmogui arba patinka, arba jis jo nekenčia, bet kartą pauostęs nebegali pamiršti. Pačiuliai dėl stipraus, specifinio kvapo šimtus metų naudojami kvepaluose, smilkaluose, kaip vaistai ir kaip vabzdžius atbaidančios medžiagos. Žodis pačiulis kilęs iš tamilų kalbos patchai, kuris reiškia žalias ir ellai − lapai. Pačiuliai mėgsta karštį, bet auga paunksmėje. Nudžiūna, jei jiems pritrūksta vandens, tačiau palaistyti iškart atsigauna. Žiedai kvepia stipriausiai. Pačiulius įmanoma dauginti sėklomis, tačiau jos tokios trapios, jog gabenant suyra, todėl pačiuliai dažniausiai dauginami ataugomis.
Pačiulių eterinis aliejus gydo nuo odos infekcijų. Jis gerai susitvarko su grybelinėmis ir bakterinėmis infekcijomis, kovoja su virusais. Pačiulių eterinis aliejus itin tinka plaukams, ypač suveltiems, prižiūrėti

Ylang ylang


Įkvėpusi Ylang ylang aromato, supratau, kad turiu namuose tikrą Ylang ylang kvapo aliejų.
Ylang ylangų žiedų eterinis aliejus (tokiu pavadinimu pasaulyje paplitęs kvapiųjų kanangų aliejus) yra vienas iš žavingiausių egzotiškų, gėlinių kvapų. Saldžiai gėlinis, sodrus, svaiginantis, plačiai sklindantis su balzaminiu šiltos medienos pustoniu. Neįprastai stipri pirminė gaida blėsta lėtai, elegantiškai išlaikydama gėlinį ir labai saldų kvapą, keliantį pojūtį apie tikrus žiedus. Tai tipinis balzamiškai-gėlinis aromatas, pažadinantis jausmingumą, todėl laikomas afrodiziaku. 
Kananga tai nedidelis tropikų medelis, kuris auga Filipinuose, Javos, Sumatros ir Madagaskaro salose. Ylang ylangu dar kartais vadinamas kitas medelis - Anona odorantissima, tačiau yra nuomonių, kad tai vienas ir tas pats augalas, kuris skiriasi priklausomai nuo augimo sąlygų ir dirvožemio rūšies. Yra žydinčių rožiniais, rausvai violetiniais ir gelsvais žiedais. Geriausias aliejus iš gelsvų žiedų.

ARABIŠKI AROMATAI SU ALKOHOLIU


Pasižymėjau dar keletą pastabų apie kitus kvapus su alkoholiu, bet juos dar reikės pastudijuoti labiau... 

141 Washawashah, EDP 100 ml. 

Šiltas, "minkštas" muskuso, vanilės ir gėlių aromatas moterims ir merginoms. Švelniai saldus, ne sunkus, tinka šiltam orui.
Kompozicija: žemuogės, rožinis pipiras, kartusis apelsinas, apelsinų žiedai, osmantusas, jazminas, tuberoza, neroli, vanilė, gintaras, muskusas, kašmyras, tonka pupelės.
Kaina:
1ml - 1,5 eur
5 ml - 4 eur
10 ml - 7 eur
Patiko. 



147 Faith 100 ml.

Nišinių kvepalų kūrėjų darbas - lyg brangakmeniai saulėje. Vaisių ir santalo derinys su retai sutinkama kinrože, švelniu kokosu, mango.
Kompozicija: papaja, citrina, ananasas, mango, persikas, kokosas, kinrožė, santalas.
Kaina:
1 ml - 1 eur.
5 ml - 5 eur.
10 ml - 9 eur.

Labai gaivus, patiko.





148 Casablanca 100 ml.

Nišinių kvepalų kūrėjų darbas - gurmaniškas vaisių-vanilės-karamelės aromatas. Ir tai daugiau nei miestas, daugiau nei filmas (ar matėte?)
Kompozicija: vynuogės, obuolys, pačiulis, vilkdagis, baltoji mediena, gintaras, Peru balzamas, muskusas, zomša, skysta karamelė.
Kaina:
1 ml - 1 eur.
5 ml - 5 eur.
10 ml - 9 eur.
Pasižymėjau, kad yra man nepatinkančio kvapo ingredientas.




149Mirath Al Arab 100 ml.

Gilus medienos ir vaisių aromatas.
Kompozicija: citrina, apelsinas, vaisių natos, juodieji serbentai, slyvos, baltosios gėlės, lelija, rožė, orchidėjos, šafranas, santalas, gintaras, vanilė.
Kaina:
1 ml - 1 eur
5 ml - 3 eur
10 ml - 5 eur.

Pasižymėjau, kad yra man nepatinkančio kvapo ingredientas, panašus į Paco Rabanne.




156 aromatas 

Pasižymėjau, kad yra man nepatinkančio kvapo ingredientas.


Informacijos šaltinis: Jinn aka Jinn arabiškų aromatų pristatymas ir fb grupė, aromata.lt, vitamapedia.wordpress.com, lt.wikipedia.org, aromata.lt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą