2019 m. birželio 5 d., trečiadienis

KAIP IŠSIVERŽTI IŠ SAVO RĖMŲ

EKSPERIMENTAS LIGONINĖJE

Kai ligoniams, turintiems aukštą kraujo spaudimą, pasakė, kad jų spaudimas normalus, jų spaudimas normalizavosi iš tiesų.
Taigi, jeigu mes priimame žmones tokius, kokie jie esa, tai verčiame juos blogesniais. Jeigu mes pradedame į juos žiūrėti, kaip į tokius, kokius norėtume juos matyti – tai mes juos išaukštiname ir įjungiame jėgas, kurios daro juos geresniais.

EKSPERIMENTAS MOKYKLOJE

Psichologai nurodė 20 mokinių, kurių pagal atliktus testus, labai aukštas intelektas. Šiame saraše buvo ir pirmūnai, ir trejetukininkai, ir dvejetukininkai. Po metų visi šie 20 mokinių, įskaitant ir dvejetukininkus, tapo pačiais geriausiais mokyklos mokiniais. Jie patys nepasikeitė, pasikeitė mokytojų lūkesčiai jų atžvilgiu. Tiksliau, apie dvejetukininkus jie ėmė galvoti kaip apie pirmūnus.
Taigi, aplinkinių mintys įtakoja žmonių intelektą.

EKSPERIMENTAS SU ŽIURKĖMIS

Studentams parodė paprastas žiurkes ir pasakė, kad jo genialios. Ir ką jūs galvojate? Šios paprastos žiurkės ėmė elgtis kaip genialios.
Taigi, jeigu žiurkė laikoma protinga, tai ji ir elgiasi, kaip protinga. Ir tai – žiurkė! O žmogus? Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad mūsų aplinka realiai mus įtakoja. Ir ne tik paprasčiausiai įtakoja...

APLINKA REALIAI FORMUOJA ŽMOGŲ ČIA IR DABAR! ARBA ATVIRKŠČIAI - JĮ SKANDINA

Būtent čia ir slypi Raktas į Sėkmę. Tai Aleksėjus Bieliajevas (Алексей Беляев) vadina Socialinio miško fenomenu.
Bendruomenė formuoja, tobulina, arba žlugdo žmogų. Jeigu jūs norite išsiveržti iš savo rėmų, jeigu norite tapti geresniais, turtingesniais, sėkmingesniais, sveikesniais, tai jums reikalinga atitinkanti aplinka! Jums reikalingas Ypatingas miškas, kuris jus formuos, maitins, augins ir palaikys!
Be tinkamo palaikymo – žmogui išsiveržti nepavyks. Kodėl?
Todėl, kad visi mes įpratę matyti žmogų tokį, koks jis yra dabar. O tai reiškia, kad niekas nenori, kad jūs pasikeistumėte į geresnę pusę. Taptumėte sėkmingesni, turtingesni, laimingesni... Niekas. Net artimieji... Dėl to reikėtų keistis jiems visiems, o to jie nemoka, nežino kaip, nenori...
Štai kodėl tiek daug kviestinių, o tiek mažai išrinktųjų... Štai kodėl nori visi, o gauna tik vienetai...

KOKIAS IŠVADAS IŠ ŠIOS INFORMACIJOS PADARYSITE?

Pasidalinkite komentaruose mintimis – įkurkime savo Socialinį Mišką, kuriame užaugsime... :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą