2016 m. sausio 29 d., penktadienis

AIŠKIAREGYSTĖ

Nuo seniausių laikų tarp paprastų žmonių gyvena aiškiaregiai. Jų unikali dovana iššaukdavo ir iššaukia įvairiausius aplinkinių jausmus: nuostabą, baimę, nepatikimumą, paprastai nelieka abejingų, nes ši dovana labai jau išsiskiria iš kitų. Istorija žino daugelį atvejų, kai žmonėms su ekstrasensorinėmis savybėmis atsiveria viskas, kas paslėpta nuo daugelio. Vanga, Nostradamas, Kasandra, Volfas Mesingas, Kaliostra, biblijos pranašai, daugelis rusų pravoslavų šventųjų - visi jie turi aiškiaregystės dovaną ir išsipildančiomis pranašystėmis įtikinamai tai yra įrodę.
Aiškiaregystė - sugebėjimas priimti informaciją, nepasiekiamą fiziniam matymui. Praktikoje tai reiškia, kad žmogus su tokia dovana gali matyti praeitį, ateitį ir esančius nuo jo labai toli, gali nustatyti kur yra dingę žmonės ar daiktai, diagnozuoti ligas ir taip toliau. Tokie sugebėjimai neatrodo labai neįprastais, jeigu žinoti, kad kiekvienas žmogus turi galimybę priimti informaciją ne tik jausmų organų pagalba.





Egzistuoja subtilaus ekstrasensorinio priėmimo kanalas, kuriuo tiesiai į smegenis, aplenkdamos fizinį regėjimą, klausą ir kt., keliauja visos žinios iš informacinio visatos lauko. Pradinėje, neišvystytoje stadijoje šis sugebėjimas vadinamas intuicija ir yra beveik pas visus, ypač pas vaikus ir moteris.
Išvystęs ekstrasensorinį kanalą žmogus tampa aiškiaregiu ir ezoterikai tvirtina, kad tai gali kiekvienas. Iš gamtos tokia dovana atitenka tik išrinktiesiems.
Kaip optimistiškai tai neskambėtų, aiškiaregystė - nepaprasta ir pavojinga dovana. Pavyzdžiui Serafimas Sarovskis meldė dievą, kad galėtų atsikratyti savo unikalių savybių, o daugelį aiškiaregių ištiko siaubingas likimas. Paprasti mirtingieji, pasiryžę savyje išvystyti supersavybes, rizikuoja netekti proto ir mirti pačiame jėgų žydėjime. Būtent dėl to kištis į šią delikačią sferą galima tik po kruopštaus įvairiapusio pasiruošimo.
Aiškiaregystės atsiradimo sąlyga yra pakitusi sąmonės būsena. Sukaupta patirtis liudija, kad daugeliu atvejų aiškiaregystės priepuoliai nutinka žmonėms, kai jie būna situacijose tarp gyvybės ir mirties, sapnu ir snaudimu, apsvaigimo būsenoje, taip pat kai stipriai išvargintas kūnas ir siela. Jeigu žmogus sąmoningai ir tikslingai iškelia sau užduotį išvystyti aiškiaregystės dovaną, tai pačiu sunkiausiu dalyku būna išlaikyti savo naujas galimybes tam tikrose ribose, taip pat sugebėjimas gauti atsakymus į dominančius klausimus.




Problema tame, kad kai aiškiaregystės dovana pasiekia tam tikrą lygį, jos priepuoliai nutinka ir tada, kai žmogui to visiškai nereikia. Dėl to galimos problemos su aplinkiniais: aiškiaregystė tampa nekontroliuojama ir žmogui norisi pasidalinti su pasauliu jo atradimais. Taip atsiranda "Kasandros sindromas", kurio pasekoje gali iškilti susvetimėjimo siena ir nesupratimas tarp aiškiaregio ir jo bendravimo rato. Kasandros sindromas, tai situacija, kai žmogus pasakoja tiesą, tačiau juo niekas netiki. Taip gali nutikti ir dėl įtikinėjimo apie teikiamos informacijos teisingumą sugebėjimo nebuvimo.
Graikų mitologijoje Kasandra buvo Trojos karaliaus Priamo duktė. Sužavėtas jos grožio, Apolonas suteikė jai pranašystės dovaną, bet Kasandra jį atstūmė ir Apolonas ją prakeikė, kad jos pranašystėmis niekas netikėtų. Viskas, kas Kasandrai liko, tai žinios apie ateitį, bet ji negalėjo nieko pakeisti, nei ko nors įtikinti, kad sako tiesą. Kasandra numatė Trojos žlugimą, bet ja niekas netikėjo. Mergina taip pat įtikinėjo, kad nereikia į miestą vežti medinio arklio, atsiųsto kaip dovanos trojiečiams. Ji tikino, kad jame slepiasi apsiginklavę graikai, bet jos žodžiai taip ir liko be jokio dėmesio.
Aiškiaregystės terminas žinomas nuo 1949 metų, kai prancūzų filosofas Gastonas Bašliaras įvedė jį, kad savo knygoje "Taikomasis racionalizmas" apibrėžtų idėją apie tai, kad ateitis gali būti žinoma iš anksto.




KOKIUS CHARAKTERIO BRUOŽUS IR SAVYBES PRIVALO TURĖTI AIŠKIAREGYS?

Žmones, turinčius aiškiaregystės dovaną turi iš kitų išskirti susitvardymas ir tylėjimas. Jie negali girtis savo unikaliomis galimybėmis ir be reikalo jomis naudotis. Aiškindamas vizijas, aiškiaregys turi būti labai atsargus ir susilaikyti nuo bet kokių komentarų, viską fiksuoti pažodžiui. Domėjimasis įvairiomis teorijomis: filosofijomis, religijomis ir pan., gali neigiamai atsiliepti pranašystėms, nes gali jas rimtai iškreipti. Aiškiaregiui sunku ilgai išlikti sveiko proto ir nugyventi ilgą gyvenimą, jeigu jis nesilaiko tam tikrų taisyklių. Jam geriau gyventi toliau nuo didmiesčių, nesuartėti su autoritetingais žmonėmis, kuo mažiau skaityti, žiūrėti televizorių ir eiti į kiną. Aiškiaregio gyvenimas turi būti kuklus ir paprastas.
Jeigu pradėti vystyti aiškiaregystės savybes jauname amžiuje, daugeliu atveju pasekmės būna neigiamos: išprotėjimas arba ankstyva mirtis. 30 - 40 metų žmonėms yra daug paprasčiau vystyti savyje tokias savybes, bet visgi užmokestis už tai yra labai didelis - neatstatomi psichiniai sutrikimai. Būtent dėl to aiškiaregystės tobulinimu geriausia yra užsiimti žmonėms, kurie jau peržengė šį amžiaus slenkstį. Trokštantys matyti ateitį, turi suvokti, kad aiškiaregystės dovana paprastai nesuderinama su tokiais gyvenimo "bonusais", kaip puiki sveikata, turtas, valdžia, aplinkinių meilė. Tokios dovanos vaisius dažniausiai skina ne patys aiškiaregiai, bet visai kiti žmonės. Sekančiame straipsnyje sužinokite kaip tapti aiškiaregiu.




Informacijos šaltiniai: initaksa.ru, kaipf.ru, pixabay.com nuotr., wikipedia.org nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą