2016 m. kovo 1 d., antradienis

MATEMATIKAI ĮRODĖ: ANGELAI - SARGAI EGZISTUOJA

Rusijos matematikai analizavo šimtus lėktuvų katastrofų ir išsiaiškino, kad žmonės dažniausiai atsisako skrydžių su tais lėktuvais, kurie patenka į katastrofą. Gali būti, kad angelai – sargai tikrai egzistuoja. Kaip rodo statistika, keleiviai daug dažniau atsisako bilietų arba pavėluoja į lėktuvus, kuriems lemta nukristi.
Tyrimas vyko vadovaujant matematikui Valerijui Isakovui. Rusijos aviakompanijų duomenų jiems gauti nepavyko, todėl mokslininkai naudojo vakarų statistiką. Kaip paaiškėjo, per pastaruosius 20 metų, nuo reisų, kurie baigėsi katastrofomis, atsisakė 18% daugiau žmonių, negu nuo įprastų reisų.





„Mes viso labo tik matematikai, kurie išskyrėme aiškią statistinę anomaliją. Bet mistiškai nusiteikę žmonės tikrai gali tai susieti su aukštesniųjų jėgų egzistavimu“ – cituojamas Isakovas.
Rusai ne pirmieji atkreipė dėmesį į šį įdomų reiškinį. Dar 1958 metais Amerikos tyrėjas Džeimsas Stauntonas susidomėjo geležinkelių ir aviakatastrofų statistika. Mokslininkas išsiaiškino, kad sudužę traukiniai ir lėktuvai buvo vidutiniškai užpildyti tik 61%, kai tuo tarpu sėkmingų reisų užpildymo rodiklis yra 76%.




ANGELAI IR STYVENAS KINGAS

Stauntono straipsnį vėliau perskaitė garsus rašytojas Styvenas Kingas. Netrukus JAV sudužo Majestic Airlines kompanijos lėktuvas. Visi keleiviai ir ekipažas žuvo. Po kelių dienų Kingas, apsimetęs žurnalistu, skambino į kompanijos ofisą ir paprašė papasakoti, kiek bilietus pirkusiųjų žmonių visgi neskrido? Tokių buvo 16, kai tuo metu, tos kompanijos žiniomis, įprastai būna ne daugiau trijų. Dar 15 žmonių atsisakė nuo rezervacijos...
Kingas netiki angelais ir spėjo, kad pas šiuos žmones suveikė kažkokia „pasąmonės signalizacijos sistema“. Ji buvo išvystyta pas senovės žmones ir padėjo jiems išgyventi laukinės gamtos sąlygomis. Vėliau sistema susilpnėjo, bet vis dar pasireiškia, kaip intuicija.
Kingo teoriją patvirtina vieno iš Rusijos kriminalistų prisiminimai. Jis pasakojo apie keistą įvykį, kuris įvyko 1979 metais Maskvoje. Tuo metu, po pakilimo Vnukovo oro uoste, TU-104 užkabino elektros perdavimo linijų atramą ir nukrito į lauką, žuvo 58 žmonės. Kaip tyrėjai išsiaiškino, vienas iš keleivių paskutinę minutę prieš įlaipinimą grąžino bilietus ir išvažiavo traukiniu. Jį sulaikė ir apklausė, bet jo poelgio motyvų jis paaiškinti negalėjo. Kai išaiškėjo, kad pagrindo įtarti terorizmo aktą nėra, šį žmogų paleido.




LIKIMAS AR ATSITIKTINUMAS?

Ne visada vien tik senovinis instinktas išgelbėja žmogų, dažnai įsimaišo likimas arba aukštesnės jėgos. Taip keturi programuotojai iš Jekaterinburgo labai norėjo patekti į nelaimingą RusEir reisą į Petrozavodską. Dėl to jiems reikėjo iš pradžių išskristi į sostinę, bet jie nesuspėjo: jų reisą vis užlaikydavo. Jekaterinburgiečiai netgi paskambino RusEir ir paprašė užlaikyti lėktuvo išskridimą iš Maskvos, bet aviakompanija atsisakė. To pasekoje jie grąžino bilietus ir išvyko namo, o sekantį rytą žiniasklaidoje perskaitė apie lėktuvo nukritimą.





Informacijos šaltiniai: kaipf.ru, pixabay.com nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą