2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

KAIP DVASINĖS PRIESAIKOS IR ĮŽADAI GRIAUNA JŪSŲ GYVENIMĄ

Ko gero dvasinės priesaikos ir įžadai yra viena iš pačių svarbiausių temų asmenybės vystymosi ir gyvenimo sėkmės sferose. Ši problema, tikrai neperdedant, paliečia kiekvieną iš mūsų.

"UŽDARAS RATAS" - TAI PRIESAIKŲ PASIREIŠKIMAS

Ar pastebėjote, kad kokie nors įvykiai arba problemos jūsų gyvenime yra cikliški, pastoviai pasikartoja įvairiais variantais?
- Jūs pats nesuprantate kodėl, bet vis liekate tame pačiame (arba panašiame) darbe. Darbe, kuriame sunku, mažai moka, bet jus lyg kažkas ten laiko. Jūs suprantate, kad jeigu išeisite, tarsi padarysite kažką negero arba išduosite kažkokias vertybes…





- Jūs negalite ištrūkti iš problematiškų santykių su vienu žmogumi, arba visą laiką susiduriate su „tokiais pačiais“ žmonėmis. Pavyzdžiui, vyrais – tironais, būtinybe kažką gelbėti…
-Prieš ženklaus tikslo pasiekimą jus tarsi kažkas stabdo. Gali prasidėti panika, neviltis, nusivylimas savimi ir neišvengiamas atsitraukimas?
-Jūs niekaip negalite numesti svorio arba išspręsti kitų problemų, susijusių su sveikata ir grožiu?
-Jums nesigauna uždirbti pakankamai pinigų. Jūs visada sukatės viename ir tame pačiame pajamų lygyje, su labai neženkliais pokyčiais.
Turbūt kai kas iš šio sąrašo jums gerai žinoma? Iš pirmo žvilgsnio, netgi sunku iš karto pasakyti, kas gi trukdo nutraukti pagaliau šį ratą ir atgauti dvasinę laisvę.
Nors iš karto to nesuvokiame, bet tai, kas trukdo jums išsilaisvinti yra priesaikos ir įžadai. Jų esame davę kiekvienas iš mūsų. Kai kuriuos mes suvokiame, bet apie daugelį net neįtariame. Jie suriša mus nematomomis gijomis, atima pasirinkimo ir veiksmų laisvę, priverčia kartas nuo karto lipti ant to paties grėblio…




PRIESAIKŲ IR ĮŽADŲ POVEIKIS MŪSŲ GYVENIME

Kažkada šiame ar praeituose gyvenimuose jūsų duoti įžadai buvo aktualūs. Jūs prisiėmėte šiuos įsipareigojimus veikiami dvasinio įkvėpimo arba emocijų. Bet dabar tai tiesiog informacijos šiukšlės, blokuojančios jūsų laimę ir realizaciją. Skaitykite toliau ir spręskite patys.

1. NETURTAS

Finansai – viena iš labiausiai paplitusių sferų, kurioje žmonės (ypač dvasingi) turi daug apribojimų. Kažkada seniai aukštąsias energijas žmonės jausti galėjo tik atsisakę „visko, kas laikina“, tai yra komforto, pritekliaus, gausos. Tai daugiau neveikia. Dabar, priešingai, laikas, kai materialus pasaulis apjungiamas su dvasiniu. Bet įžadai iš tų laikų išliko.
Formuluotės: „Pinigai bedvasiai. Aš atsisakau nuo turto, kad priartėti prie Dievo“, „Aš pasižadu gyventi vargingai ir kukliai“, „Jeigu aš turiu pinigų, aš prarandu dvasingumą“. Variacijos: prarandu aiškiaregystę arba gydymo dovaną, neįtinku Dievui, nepateksiu į rojų ir taip toliau.
Pasireiškimas jūsų gyvenime: materialinės ir būsto problemos. Kuo aukštesnis sąmoningumo ir dvasinis lygis, tuo mažesnės pajamos.




2. NEĮMANOMA SANTUOKA, VIENATVĖ

Žmonės, kažkada atsisakę šeimos ir socialinio pasisekimo dėl dvasinės tarnystės ir per amžius neša šių ir panašių įžadų naštą.
Formuluotės: „Santykiai su vyrais / moterimis atitraukia mane nuo dvasingumo“, „Aš atsisakau meilės / šeimos dėl dvasinės dovanos“, „Aš privalau laikytis celibato dėl Dievo artumo“.
Pasireiškimas jūsų gyvenime: jeigu pradedate užsiimti dvasinėmis arba religinėmis praktikomis, asmenybės augimu, jūsų santykiai pašlyja. Taip pat tai yra ir „celibato vainikas (ru: венец безбрачия)“. Jeigu ilgai negalite susirasti gyvenimo palydovo, tikėtina, kad veikia panašios priesaikos.

3. VARGINANTYS SANTYKIAI

Tai priesaikos, kurios priešingos prieš tai buvusioms. Jūs jas davėte ne Dievui, o žmogui (žmonėms) ir pakliuvote į amžiną karminę priklausomybę. Dažniausiai tokios priesaikos duodamos stiprių meilės, draugystės ar giminystės santykių jausmų antplūdyje.
Formuluotės: „Aš atsisakau savo dvasinės dovanos dėl meilės“, „Aš tave mylėsiu amžinai“, „Aš niekada su tavimi neišsiskirsiu, mes surišti amžiams“, „Aš visada tave gelbėsiu ir palaikysiu“, „Aš tau amžinai skolingas, -a” ir taip toliau.
Pasireiškimas jūsų gyvenime: neurotinė priklausomybė nuo vieno žmogaus, savo šeimos nario ar kokio nors pažįstamo. Priklausomai nuo priesaikos formuluotės, tai gali būti:
-varginantis įsimylėjimas – jūs suprantate, kad žmogus jums netinka, bet negalite su juo išsiskirti;
-amžinas „gelbėjimas“ ir tarnavimas, pavyzdžiui, suaugusi duktė neteka, kad nepaliktų mamos vienos;
-paradoksalūs stiprūs jausmai – nuo prisirišimo iki neapykantos – kam nors, beveik atsitiktiniams žmonėms.




4. SUTRIKIMAI GROŽIO IR SVEIKATOS SFEROSE

Kaip taisyklė, tai dvasinės aukos formos arba savo „laikinojo kūno“ atstūmimas. Čia priesaikos įgauna pačias įvairiausias formas.
Formuluotės: „Aš atsisakau visko kūniško dėl tarnystės Dievui“, „Aš privalau kankinti savo kūną, kad būti dvasiškai stipriu“, „Aš atiduodu savo sveikatą mainais į dvasinę dovaną“, „Aš priimu šią ligą kaip atlygį už nuodėmes“. „Kūniškas ir seksualinis pasitenkinimas – tai nuodėmė“, „Jeigu aš graži, aš gundau vyrus ir tampu nuodėminga. Aš atsisakau būti gražia“ ir taip toliau.
Pasireiškimas jūsų gyvenime: įvairūs susirgimai ir nemalonūs kūno simptomai. Ženklus sveikatos pablogėjimas pradedant užsiimti dvasinėmis praktikomis. Seksualumo ir savo grožio atstūmimas. Paradoksalus svorio didėjimas taip pat paprastai siejamas su šios grupės priesaikomis.

5. AMŽINA TARNYSTĖ

Tai – patys klastingiausi įžadai ir priesaikos. Iš pirmo žvilgsnio, jie priimami kaip labai „šviesūs ir geri“, bet rezultate žmogus patenka į egregorų pinkles, kuriems tarnauja gyvenimą iš gyvenimo, arba į uždarus elgesio scenarijus.
Formuluotės: „Aš prisiekiu visada kovotu su blogiu“, „Prisiekiu visada ginti teisybę“, „Duodu priesaiką, kad amžinai būsiu ištikimas Kristui“, „Prisiekiu visada gydyti žmones“, „Pažadu visada kovoti su mano Tėvynės priešais“ ir taip toliau.
Pasireiškimas jūsų gyvenime: nesibaigiantis situacijų, kuriose galite vykdyti priesaiką, pasikartojimas. Aplink jus visada bus daromas blogis. Arba su jumis aplinkiniai elgsis neteisingai. Visada atsiras priešai, su kuriais reikės kovoti. Tas, kuris davė priesaiką profesionaliai tarnauti – „visada mokyti, gydyti kitus“ – priverstas amžinai likti šioje veiklos sferoje.
Paprastai šios priesaikos lydimos ir formuluote „nesavanaudiškai tarnauti“. To rezultate jūs dirbate kaip užkeiktas, beveik nieko negaudamas atgal, pervargstate darbe ir vis tiek gyvenate skurde.
Religinės ir patriotinės priesaikos pririša jus, jūsų Sielą prie vieno egregoro. Bet kokie bandymai išeiti už jo ribų verčia jus save laikyti nuodėmingu arba išdaviku arba priveda iki griaunančio fanatizmo.




Tai tik kai kurios dvasinių priesaikų ir įžadų, griaunančių jūsų gyvenimą, rūšys. Iš tiesų jų būna daug daugiau ir jos gali būti pačių keisčiausių formų. Gerai kad yra išeitis! Tik nuo jūsų priklauso ar laikytis šių priesaikų toliau, ar atėjo laikas jas nutraukti. Sąmoningu ir valingu sprendimu jūs galite atsisakyti nuo nereikalingos priesaikos ir pakeisti ją nauja ir pozityvia. Savo laisva valia jūs kažkada davėte priesaiką, o dabar laisva valia galite ją užbaigti: sužinokite kaip nutraukti tokias priesaikas. Taip pat sužinokite, kodėl jūs renkatės ne tuos vyrus ir kaip tokį jūsų pasirinkimą įtakoja kažkada duotos priesaikos ir įžadai.
Informacijos šaltiniai: kluchimasterstva.ru, pixabay.com nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą