2013 m. rugpjūčio 17 d., šeštadienis

FENG ŠUI IŠTAKOS

Gamta nėra negyvas kūrinys, ji gyvas, kvėpuojantis organizmas. Tai dvasinių būtybių, prasiskverbiančių į visas egzistencijos formas taip, kad vienas gyvas kūnas savyje sujungia viską, kas yra viršuje – Danguje ir apačioje – Žemėje, grandinė. Visa, kas egzistuoja Žemėje turi savo prototipą, savo pradinę priežastį, dangišką valdančią jėgą. Jeigu jūs norite būti savo laimės kūrėjas, tai laikykitės sekančių įsakymų:
- Dangus valdo Žemę;
- Ir Dangus, ir Žemė kartu veikia visas būtybes ir mūsų jėgoms yra šį poveikį padaryti maksimaliai naudingu. Būtent šis supratimas yra Feng Šui sistemos pagrindas.





Laiminga visų dangiškų ir žemiškų poveikių darna suteikia laimingą žmogaus gyvenimo tėkmę, sveikatą ir klestėjimą. Tokiu būdu būtent Žmogui ir buvo sukurta visa ši nepaprasta sistema. Žmogus ir jo organizmas yra visų Visatos dėsnių įsikūnijimas. Tyrinėdami erdvę, mes grįžtame prie paties žmogaus energetikos.
Feng Šui – tai ne mokslas apie sėkmę ar prietarų sistemą. Feng Šui – tai sistema, patvirtinta Feng Šui meistrų, kurie naudojasi turtinga literatūra ir praktiniais instrumentais. Kinijoje Feng Šui – tradicinis gyvenimo būdas. Tai ir menas, ir mokslas, tai gyva jėga, esanti aplinkoje. Tai Visatos srautai. Jeigu sekti jais, galite pasiekti trijų didžiųjų malonių: sveikatos, laimės ir gerovės.




Mūsų dienomis Feng Šui tampa vis populiaresnis visame pasaulyje. Dabar Feng Šui žinomas Taivane, Singapūre, Honkonge ir kituose kinų miestuose. Atėjęs jis ir į Ameriką bei Europą.
Feng Šui tradicinei geomantijai suteikia gilesnius išmatavimus ir apskaičiavimus, įneša supratimą apie žmonių ir juos supančios aplinkos struktūros tarpusavio ryšius. Kol kas daugeliui žmonių atrodo keista, kad prieš perkant namą arba pradedant patalpų remontą reikia mokėti Feng Šui ekspertui už paslaugas.
Dabartiniu metu vis dažniau pastebimas Feng Šui pasireiškimas ir kasdieniniame žmonių gyvenime. Pavyzdžiui, prieš įėjimą į namus ar išorinėje lango pusėje galima pastebėti mažus veidrodėlius, įrėmintus trigramomis, skirtus atbaidyti piktąsias jėgas (BA GUA veidrodžiai).
Vėjo muzika ir dainuojantys varpeliai tapo būtinu daugelio namų ir viešų įstaigų atributu. Vienok ne visada užtenka tik veidrodėlio ar varpelio, kad atremti blogąjį Feng Šui. Gali prireikti struktūrinių pertvarkymų, o kartais ir patalpų perplanavimo. Bet dažniausiai pagal Feng Šui principus, likimo eigą galima pagerinti paprasčiausiu baldų perstatymu, interjero dizaino pakeitimu ir nedidelėmis struktūrinėmis korekcijomis namuose ar biure. Feng Šui leidžia atlikti kompleksišką geografinių, meteorologinių, geologinių, ekologinių, etinių, estetinių ir netgi filosofinių aspektų, egzistuojančių žmogaus buityje, analizę.
Pagal seniausias Feng Šui meno nuostatas, žmogus turi ne tik gyventi harmoningoje vietoje, bet ir po mirties nurimti garbingai, savo palikuonių naudai. Laikoma, kad tai teigiamai veikia likusius gyvus šeimos narius.
„Kad gyventi sveikatoje ir pritekliuje, reikia kad protėviai būtų tinkamai palaidoti, tik tada galima tikėtis aukštesniųjų jėgų pagalbos“. Feng Šui nepalieka vilties „Juodosioms jėgoms“. Negalima pamiršti, kad pasaulis vientisas ir kultūringai sutvarkant vieną jo dalį, mes iš tiesų harmonizuojame jį visą iš esmės ir atvirkščiai: asmeninė „kiaulidė“ užteršia visą Visatą. Gyvenkite harmonijoje su gamta. Jau tūkstančius metų kiniečiai kontaktavo su aukštesniosiomis jėgomis. Gyvendami su jomis sutarime, žmonės tuo pačiu pasirūpina savo laime, turtu ir sveikata. Tuo jiems padeda Feng Šui.
Kiniečiai atrado, kad gyvenimas tampa malonesniu, jeigu tu gyveni namuose, kurio paradinė pusė yra atsisukusi į pietus, o vakarinė pusė apsaugota kalva, atremiančia šaltus šiaurės vėjus. Prieš tokį namą būtinai turi būti vandens šaltinis. Kalvos apsaugo nuo šaltų vėjų, kurie nuneša Ci energiją. Lėtai tekantis vanduo gausina Ci, kuri pagerina sveikatą ir gerovę. Ideali vieta gyventi yra ta, kur gausu harmoningosios Ci.




Feng Šui kartu yra mokslas ir menas. Feng Šui moko kaip gyventi harmonijoje su supančiu pasauliu, tekėti pakeleivingų energijų sraute, o ne kovoti su jomis. Jau keletą tūkstantmečių Kinijoje Feng Šui naudojamas statant namus, parenkant darbuotojus, baldų išdėstyme ir taip toliau.
Pagal Feng Šui, žmogaus sėkmė, sveikata ir klestėjimas labai priklauso nuo to, kaip įrengtos jo gyvenamoji ir darbo vietos. Kurdamas harmoningą aplinką namuose, žmogus sąmoningai kuria tam tikrą energetinę struktūrą ir tuo pritraukia atitinkamą Visatos energiją. Tokiu būdu, Feng Šui tikslu yra harmonijos supančioje aplinkoje, kosminiuose erdvės ir laiko srautuose nustatymas, kad pagerinti žmogaus likimą.
Su kiekviena diena Feng Šui tampa vis populiaresnis ir Vakaruose. Feng Šui – tai viena iš seniausių ateities spėjimo praktikų, tikrai veikianti, suteikianti informaciją apie žmogų gimimo metu ir prognozuojanti ateitį, atsižvelgiant į praeitį ir dabartį, konkretaus žmogaus energetinę aplinką, konkretų laiko periodą, o taip pat skirtingų žmonių ir įvykių atitikimus. Feng Šui padeda nustatyti „geras“ vietas ir padeda parinkti „gerą“ laiką. Ta ar kita dienos valanda, tas ar kitas metų laikas veikia žmogaus natūrą ir atitinkamai ištisų šalių ar kontinentų ekonomiką, kultūrą ir politiką. Viskam turi būti savo laikas, bet šių žodžių prasmės mes iki galo nesuprantame.
Feng Šui naudojamas plačiai: nuo mažiausių erdvių, pavyzdžiui, lovos ar netgi kėdės padėties iki miesto mastelių. Jo filosofiniai pagrindai apima visus kinų minčių pasiekimus, pradedant nuo daosizmo ir budizmo bei baigiant liaudies magija. Jis veikia daugelyje lygių: prietaringame ir pragmatiškajame, sakraliniame ir profaniškajame, emociniame ir fiziniame.
Žinomais Feng Šui specialistais dabartiniame pasaulyje jau yra ne tik kiniečiai. Slapti mokymai, anksčiau pasiekiami tik siauram meistrų ratui, tampa plačiai žinomi. Garsiausiais Feng Šui meistrais yra Sarah Rossbach, Nancilee Wydra, William Spear, Lillian Too, Chao-Hsiu Chen, Lam Kam Chuen, Yap Cheng Hai, Lin Yun, Raymond Lo.
Senovės kinų išminčiai tvirtino, kad žmogaus būties esmė susideda iš mėgavimosi gyvenimu ir, kaip mes nekeiktume savo gyvenimo, jis nuostabus su visais jo trūkumais. Todėl neverta užsiimti būties tikslo paieškomis, o reikia savo gyvenimą organizuoti taip, kad būti kaip tik galima laimingesniais. Tam ir egzistuoja Feng Šui menas, kuris gali atnešti laimę, pilnatvę ir pasitenkinimą į mūsų namus, leisdamas gyventi harmonijoje su savimi ir su viskuo, kas mus supa.




Feng Šui apima mokslą apie kosminius energijos srautus, pastatų padėtis ir gyvenamųjų patalpų sutvarkymą, erdvinės orientacijos metodus, astrologiją, numerologiją, spalvų psichologiją. Kad sėkmingai išspręsti tokias namų ir biurų problemas, reikia kurtis palankiose pagal Feng Šui vietose, tokiu būdu aplinka į jūsų gyvenimą neš sėkmę, klestėjimą, pilnatvę ir palaimą. Feng Šui taip pat tiria daiktų konfigūraciją, nustato jų formų tarpusavio ryšį ir jose esančias reikšmes.
Taigi kas yra Feng Šui? Atsakymas į šį klausimą visiškai nepaprastas. Feng Šui šiuolaikiškame supratime yra žmogaus vidinės energijos ir aplinkos, kurioje jis gyvena, balansavimo priemone. Geras Feng Šui nustato pusiausvyros būseną tarp žmogaus ir Ci energijos, arba penkių gamtos elementų: Medžio, Metalo, Ugnies, Vandens ir Žemės.
Žodis Feng Šui – tai du kinų hieroglifai, kuriais vadina Vėją ir Vandenį. Vėjai pučia iš dangaus, Vanduo teka iš Žemės. Vėjas – tai dangaus energijos srautai, o Vanduo teka Žemės erdvėje, keisdamas reljefą ir sunešdamas didelius kalnus. Nuo vėjo stiprumo ir krypties, taip pat nuo vandens srovės pločio ir gylio gali priklausyti žmogaus džiaugsmai ir skausmai, laimė ir nelaimės.
Feng Šui yra sistema, skirta nustatyti energijos srautus Laike. Vėjas ir Vanduo – pradinės jėgos, formuojančios landšaftą ir slaptai veikiančios žmogaus likimą. Jie skirtingai veikia kiekvieną erdvės tašką, keičia Ci srautus, Jin ir Jan harmoniją. Vėjas ir vanduo kartu yra tekančių gamtos elementų jėga ir Žemės landšafto keitimo efektas. Ši doktrina pripažįsta, kad Žemės paviršius sulipdytas vėjo bei vandens ir teigia, kad būtina gyventi harmonijoje su Žemės vėjais ir vandenimis, jeigu norime, kad energijos mus veiktų teigiamai.
Feng Šui Kinijoje žinomas nuo Tang dinastijos laikų, maždaug prieš 5000 metų. Seniausias šio meno meistras Yang Yun Sung (gimęs 800 metų prieš mūsų erą), visur žinomas, kaip Feng Šui pradininkas. Po savęs jis paliko darbus, kurie išliko iki mūsų dienų. Meistras Yang Yun Sung buvo pagrindinis imperatoriaus dvaro patarėjas. Jo knygos tapo pagrindiniais tekstais, kuriais remiantis visos vėlesnės jo pasekėjų kartos formavo žinių sistemą.
Meistras Yang pabrėždavo kalnų formų, vandens srovių krypčių svarbą ir, svarbiausiai, Drakono įtaką ir padėtį - labiausiai gerbiamo dangaus sutvėrimo Kinijoje. Meistro Yang teorija detaliai išdėstyta trijuose žinomuose klasikiniuose darbuose, kurie spalvingų metaforų pagalba aprašo Feng Šui mokslą. Pirmoji iš jų “Han Lung Ching”, apima Drakono pažadinimo meną; kita, “Ching Nang Ao Chih”, apima Drakono guolio padėties nustatymo metodus; trečioji, “I Lung Ching”, išversta pavadinimu “Slaptų Drakonų Kanonas” ir pasakoja apie tai, kaip atpažinti Drakoną, kuris vietovėje išreikštas neaiškiai.
Feng Šui pionieriumi laikomas didysis Konfucijus (gimė 551 metais prieš mūsų erą). Pagal jo mokymus, pasaulyje egzistuoja jėga, siejanti žmogų su aplinka - Ci. Vienok, kiekvienas erdvės taškas yra tašku, kuriame kertasi daug energetinių srovių, taip pat ir žmogaus kūne šią funkciją atlieka akupunktūros taškai.
Jeigu per šiuos taškus energija prateka prastai arba skirtingi energijos srautai juose susikerta, žmogaus kūne atsiranda ligos. Žemė, pagal kiniečių geomantus, arba vėjo ir vandens mokytojus, taip pat yra gyvas organizmas, praleidžiantis laiko bangas taip, kaip kūnas per save praleidžia nakties ir dienos jėgas.
Geomantija dalijasi į dvi dideles dalis: Jin geomantija arba mokslas, apie tinkamo laiko bei vietos pasirinkimą mirusiųjų laidojimui ir Jan geomantija - mokslas apie gyvenamojo būsto ar bet kokio kito statinio susiejimą su vietove.
Jan geomantija gali būti padalinta į vidinę ir išorinę. Išorinė dirba su žemės sklypų formomis, supančiu reljefu, išorine namo architektūra ir taip toliau. Vidinė geomantija koncentruojasi į namų patalpų funkcijų paskirstymą, daiktų kiekviename konkrečiame kambaryje padėtį. Egzistuoja ir dar vienas geomantijos tipas - kūno geomantija.




Feng Šui negalima suprasti labai siaurai: ne kaip tiesiog mokslas su magiškomis formulėmis, nei kaip menas, kurio pagrindas jausmai. Feng Šui - tai šių abiejų dalykų mišinys. Rezultatų efektyvumui konceptualūs principai, paimti iš senovės rankraščių turi būti suderinti sveiku protu ir racionaliais pasvarstymais.
Kad suprasti šį mokslą giliau, būtina prisiminti apie liaudies tikėjimus, kurie organiškai įsilieja į principų sistemą. Simbolizmas ir liaudies įsitikinimai šiuo metu dažnai naudojami senųjų meistrų Feng Šui diagnostikoje todėl, kad šie, taip vadinami prietarai, atskleidžia žodinę kūrybą, kurią savyje talpina ir iki mūsų dienų atnešė senovinės žinios. Daugelis šios mokslo aspektų buvo perduodami žodžiu iš tėvo sūnui ir kitų žmonių akyse įgavo prietarų atspalvį.
Nuo pat vaikystės mes tvirtai įsisavinome, kad negalima sėsti prieš stalo kampą, atsisveikinti per slenkstį, aštriu galu duoti kaimynui peilį ar šakutę ir taip toliau. Bet mums neaiškindavo, kodėl taip negalima. Intuityviai mes jau tada jautėme, kad tai ne paprasčiausios mūsų bobučių ir diedukų užgaidos, o tik maža dalelė senovės mokslo apie dvasinio vystymosi būdus, apie gamtos dėsnius, apie visų objektų ir reiškinių tarpusavio poveikį.
Feng Šui žada pilnatvę tiems, kas laikosi šio mokslo principų ir nuorodų įsirengiant savo namus ir biurą. Feng Šui - tai gyvenimo būdas, kurį propaguodamas žmogus pakyla į aukštesnį supančio pasaulio supratimą.
Šiuolaikinis Feng Šui sprendžia šias užduotis:
- Feng Šui žemėlapio žmogui sudarymas, kuriame nustatomas jo potencialas, pastangų sferos, geri ir probleminiai periodai (nuo valandos iki dešimtmečių), gyvenimo vietos, maitinimosi charakteris, aprangos stilius;
- žmogaus ir supančios aplinkos suderinamumas;
- patalpų Feng Šui žemėlapio sudarymas ir diagnostika, išorinis ir vidinis butų dizainas, biurų ir prekybos patalpų namų, žemės sklypų, prekybos ir sandėliavimo patalpų, tinkamų zonų gyvenimui, sėkmei ir pajamingumui nustatymas ir šių zonų stiprinimas, baldų ir kitų daiktų (akvariumų, augalų, apšvietimo, buitinės technikos, židinių) bei vidinės architektūros elementų orientavimas pagal šias zonas;
- Sveikatos, Vaikų ir Kūrybos, Padėjėjų ir Kelionių, Karjeros, Išminties ir Žinių, Šeimos, Turtų, Šlovės, Meilės ir Santuokos sektorių patalpose nustatymas, taip pat patalpų harmonizavimas specialių priemonių ir simbolių pagalba;
- partnerių ir sutuoktinių tarpusavio santykių problemų sprendimas; bendradarbių suderinamumo vertinimas ir rekomendacijos dėl personalo, vadovų kabinetų išdėstymo biuruose;
- su žmonėmis vykstančių įvykių metafizinių priežasčių nustatymas, didžiausios sėkmės ir chroniškų ligų momentų nustatymas, jų šalinimo su mažiausiais nuostoliais ir stresais arba aktyvavimo metodų parinkimas, logotipo parinkimas ir atitikimo su užsakovo pirminiu elementu konsultacijos (teisingai parinktas logotipas aktyvuoja verslą). Optimalių dokumentų dydžių ir jų formų, numerių nustatymas, spalvų, simbolių, emblemų, meno kūrinių ir kitų dalykų diagnostika.




Pagrindinė Feng Šui užduotis yra konkrečios situacijos analizė ir jos pakeitimas taip, kad žmogus pasiektų tam tikrus tikslus jo pageidaujamoje srityje - sveikatoje, meilėje, darbe, santykiuose su žmonėmis ir panašiai. Feng Šui visada gali kažką pakeisti ir žino, kaip neharmoningą paversti harmoningu.
Feng Šui dirba ne tik su erdve ir žmogumi, bet ir su laiku. Skirtingais gyvenimo periodais, moko Feng Šui, žmogui atsiveria įvairios galimybės, likimas suteikia šansus. Ir tai galima nustatyti. Juk neverta eikvoti visas jėgas ir laiką individualiai kūrybai tuo periodu, kai sėkme jūsų laukia finansinėje veikloje. Be to, Feng Šui suteikia galimybę tiksliai nustatyti tinkamiausius momentus svarbiems įvykiams, kurie bus jūsų gyvenime.
Jeigu domėsitės šiuo senoviniu mokslu giliau, patys galėsite padaryti pirmuosius žingsnius į sėkmę: harmonizuoti savo aplinką, darbo vietą, pritraukti partnerį ir finansines pajamas, o taip pat sukurti malonią atmosferą, skatinančia jūsų klestėjimą.
Sėkmė, kaip žinoma, yra kaprizinga ir nenuspėjama dama, vienok ir ją galima prisijaukinti. Būtent to ir moko Feng Šui.
Pradėdami harmonizuoti jus supančią aplinką, jūs greitai pastebėsite, kad Feng Šui tikrai “veikia”. Keistais būdais pildosi jūsų slapčiausi norai, staiga lyg iš niekur atsiranda perspektyvus darbo pasiūlymas, horizonte atsiranda jūsų gyvenimo Žmogus, normalizuojasi santykiai šeimoje, ištirpsta susikaupusios problemos su vaikais ir tėvais. Visas pasaulis pradeda egzistuoti dėl jūsų. Svarbiausia - patikėti savo jėgomis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą