2020 m. sausio 22 d., trečiadienis

ĮVAIRIŲ SPALVŲ SIŪLŲ - APYRANKIŲ REIKŠMĖ

Laimingas tas, kas moka apsaugoti tai, ką myli...
| Publijus Ovidijus Nazonas (Publius Ovidius Naso) |
Ką reiškia  skirtingų spalvų siūlai - apyrankės ant riešo?
Senovės slavai apsaugai naudojo daug skirtingų daiktų. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas ant riešo rišamiems siūlams su mazgeliais. Pačiais stipriausiais magijos atžvilgiu buvo laikomi šilkiniai, vilnos, lino ir medvilnės siūlai, kurie betarpiškai lietėsi prie žmogaus kūno.
Buvo manoma, kad jeigu drabužių siūlams surišti mazgelių, tai tokį rūbą nešiojantis žmogus gali susirgti arba net numirti.
Pintų siūlų apsaugos elementai slavų buvo nešiojami ant rankos, tvirtinami septyniais mazgais ir buvo vadinami Nauzais (Navetais) | наузами (наветами) |. Ypač stipria apsauga buvo laikomi riešo  siūlai, kurių spalvų reikšmė buvo parenkama atsižvelgiant į jų poveikį.

SPALVOTŲ SIŪLŲ SAVYBĖS

Spalvoti siūlai ant rankos turėjo savo reikšmes, kurios priklausė nuo spalvos. 

RAUDONA

Ugnies ir energijos spalva, vyriškumo ir pusiausvyros spalva, vienas iš pačių stipriausių atspalvių. Optimizmas, aistra, veržlumas ir ištvermė - tokias savybes siūlo nešiotojui dovanojo raudoni siūlai ant riešo. Bet svarbiausia, raudonas vilnonis siūlas ant rankos - pati stipriausia apsauga nuo nužiūrėjimo.
TAMSIAI RAUDONAS (BORDO) atspalvis padeda verslo vystymui, gerina abipusį bendradarbiavimą.
SKAISČIAI RAUDONAS atspalvis - idealus pagalbininkas meilės ir aistrų reikaluose, fizine prasme. Bet tokie jausmai tampa paviršutiniški, pradingsta jų gilumas ir jausmingumas.
ROŽINIS atspalvis saugo švelnią, skaisčią meilę. Įsimylėjėliams šis atspalvis suteikia ramybės ir lengvumo, padeda vengti negatyvo ir pavydo.

ORANŽINĖ

Tai - saulės energijos spalva, pasaulio suvokimo pilnatvės spalva. Ji sumanymams suteikia kilnumo, skatina sveikus užmojus ir populiarumą. Stimuliuoja visus jausmus, tobulina bendravimo įgūdžius. Sveikatai teikia naudą gydydama nuo mažakraujystės, didina lytinį pajėgumą ir energiją, stimuliuoja kūnišką potraukį.

GELTONA

Tai - kūrybos, intelekto ir saulės energijos spalva. Ši spalva padeda aktoriams, mistikams ir mokslininkams.

ŽALIA

Šventa spalva, simbolizuojanti gamtos galią. Žalias siūlas ant riešo išvalo žmonių sielas nuo negatyvo ir pavydo, pripildo juos atjauta, minkštumu ir nušvitimu. Gerai padeda žmogui adaptuotis skirtingose gyvenimo situacijose, visus fizinius ir dvasinius rezervus padeda išlaikyti aukštame lygmenyje.

SMARAGDINĖ

Tokį siūlą rekomenduojama naudoti keičiant darbo vietą arba dalykinėse kelionėse. Tai apsaugos ir pagalbos adaptacijoje atsakingu momentu spalva.

MĖLYNA

Viena iš universaliausių vandens stichijos spalvų. Tokios spalvos apyrankė padeda nusiteikti romantiškai nuotaikai, suteikia jėgų kūrybai ir įkvėpimą. Visi mėlyni atspalviai simbolizuoja ištikimybę. Š spalva saugo, kad žmogus nepamestų savo individualumo, saugo jį nuo nerimo ir įvairių baimių.
ŽYDRAS atspalvis tai švelnaus dangaus spalva. Jo jėga skirta padėti žmogui kilniuose jo darbuose. Tai - dvasinių pasiekimų ženklas ir tikrosios tiesos paieškos simbolis.
TAMSIAI MĖLYNAS atspalvis simbolizuoja pasitikėjimą, gerą bendradarbiavimą ir atsidavimą. Kartu jis savininkui dovanoja nepriklausomybę ir sėkmę visuose verslo startuose.
VIOLETINIS  - labai stiprus atspalvis, simbolizuojantis aukštesnių idealų siekį. Tai - harmonijos, kūrybos, turtingos vaizduotės ženklas.

BALTA

Ši spalva - tai visiškos švaros ir idealaus gyvenimo kelio ženklas. Savo šeimininkui dovanoja nuoširdumą, sąžiningumą, narsą ir gebėjimą giliai pažinti aplinkinius. Balti siūlai ant riešo padeda atlikti įvairius religinius ritualus, tai yra šventumo ir dvasingumo simbolis.
BALTA - RAUDONA apyrankė savininką saugo nuo fizinio pavojaus ir traumų.
JUODAS IR BALTAS siūlai savininkui prideda išminties.

PILKA

Ši spalva savyje turi negatyvią simbolinę reikšmę. Ji įgauna teigiamą užtaisą, kai jos atspalvis panašėja į sidabrinį. Sidabriniai siūlai buvo naudojami nuimti traukuliams ir tokių ligų gydymui.

JUODA

Beveik visada šis tamsus atspalvis turėjo neigiamą reikšmę - simbolizavo blogio ir keršto jėgas. Bet kartu juodos apyrankės naudojimas savininkui suteikia ir ramybę, pusiausvyrą, aplinkinius įtakoja šio siūlo savininką gerbti. Juodi siūlai ant riešo simbolizuoja orumą ir pagarbią padėtį tarp žmonių.
RAUDONAS IR JUODAS siūlas suteikdavo galingas jėgas, kad atlikti magiškuosius ritualus.

RUDA

Padeda įvairių fizinių pratimų atlikimui, suteikia sėkmę reikalams. Tai - įžeminimo, meilės darbui ženklas. Ji padeda pasiekti tikslų, dovanoja rudojo siūlo savininkui pastovumą ir skatina planuoti veiksmus.

SIŪLŲ SPALVŲ ĮTAKA ZODIAKO ŽENKLAMS

AVINUI labiausiai tinka raudoni ir oranžiniai siūlai.
JAUČIUI - tamsiai žalia.
DVYNIAMS - ruda ir juoda.
VĖŽIUI  - sidabrinė.
LIŪTUI - auksinė.
MERGELEI - balta siūlų spalva.
SVARSTYKLĖMS - šviesiai žalia.
SKORPIONUI - skaisčiai raudona.
ŠAULIUI - mėlyna.
OŽIARAGIUI - tinka juoda.
VANDENIUI - pilki siūlai.
ŽUVIMS - tamsiai mėlyna.
Įvairių spalvų ir atspalvių siūlų ant riešo derinimas gali padėti sukurti asmenišką, labai stiprų apsauginį papuošalą, kuris turi ypatingą reikšmę savo šeimininkui. Jis visada ateis į pagalbą sunkiose situacijose ir apsaugos nuo daugelio gyvenimo rūpesčių ir negalavimų.
  Informacijos šaltinis: fortunagid.com, Mėnesiena, pixabay.com nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą