2015 m. rugsėjo 27 d., sekmadienis

EZOTERIKA PRADEDANTIESIEMS

Dvasinio vystymosi siekiuose pačiu svarbiausiu momentu mokiniui yra tai, kaip teisingai pasirinkti tobulėjimo kelią ir Mokytoją. Gerai žinomas posakis "Mokytojas atsiranda tada, kai mokinys būna pasiruošęs" gali būti savotiškas orientyras, bet nebūtinas, o tik rekomenduojamas. Dvasinis vystymasis labai priklauso nuo aplinkos, į kurią asmuo įsiliejo šį kartą. Aukštai dar parinkinėjama kiekviena "smulkmena", nustatomi pagrindiniai parametrai, o Žemėje jau vyksta pasirinkimas - sąmoningas ar ne, sekti šiomis pradinėmis sąlygomis. Šeimos religija ir supanti visuomenė diktuoja savo dėsnius. Kai atsiranda savarankiški sprendimai, mokinys pats nusprendžia ar jam šis kelias tinka.





Kartais asmuo, remdamasis praeitų įsikūnijimų patirtimi (galimai ir nesąmoningai), intuityviai toliau eina šiuo keliu. Bet būna ir atvirkščiai - atsiranda būtinybė gauti naujų žinių iš kitos būties. Kai kurie mokiniai negali iš karto apsispręsti ir keičia kryptį, nepasiekę bent kokių nors rezultatų. Būsimieji adeptai kartais "perbėginėja" ne vieną kartą. Bet tai nepriveda prie jokio tobulėjimo, tik išeikvoja jėgas ir išmuša iš vėžių galutiniai. Mokinys nesugeba suprasti, kur gi jo kelias?
Pats teisingiausias veiksmas tokiais atvejais - sustoti, ir nebėgioti remiantis šios minutės įkvėpimais ar nusivylimais šen bei ten. Ramūs pamąstymai ar nuoširdi malda, perskaityta iš visos širdies, galų gale padės. Visata būtinai atsilieps, o jos atsakymai ką daryti ateis ne vieną kartą ir tokia forma, kad bus galima tiksliai suprasti, kur eiti. Tai, kad pradžioje žmogus patiria tokį blaškymąsi, yra nebaisu. Svarbiausia, kad tas procesas neužsitęstų ir netaptų įvairios patirties rinkimu be praktinio taikymo.
Veiksmų nenuoseklumas neveda prie dvasinio vystymosi lygio kilimo, o tik eikvoja jėgas. Kad ir koks kelias pasirenkamas, būtina juo nuosekliai eiti ir tada vystymasis bus teisingas.




Neegzistuoja "blogų" ar "gerų" kelių, ir žodis "teisingas" čia minimas ne kaip vienintelė tiesa, o kaip pasirinkto kelio nuoseklaus darbo rezultatų nustatymas.
Gimus ateistinėje šalyje, su katalikiška religija, islamo ar dar kokia nors, nebūtina likti tik šių srovių rėmuose. Jeigu priklausymas kažkam vaikystėje buvo nustatytas tėvų, tai vyresniame amžiuje yra prasmės pačiam suprasti, kas yra būtina dabar. Kelių, vedančių į Dievą (tiesių ar vingiuotų), yra daug, o svarbiausia yra nestovėti vietoje.
Dvasinio vystymosi kelias dar netapo tokiu kasdienišku, kaip gimnastika Kinijos parkuose. Asmenybės, kurios "nušvito", Aukščiausiems Mokytojams yra ypatingai vertingos. Tarp jų nėra konkurencijos dėl mūsų pasaulio suvokimo, bet jiems yra svarbu į kokią srovę įsilies mokinys. Mokinys, besiblaškantis su išverstomis azartiškomis akimis, praranda pasitikėjimą tų, tarp kurių jis bėgioja. Dar daugiau, pasirinktas kelias, pasirinktas Mokytojas, daug kartų tikrins pradedančiojo mago ketinimų rimtumą. Mokymasis - tai begalinė pasiekimų, egzaminų ir apdovanojimų eilė. Apie tai reikia žinoti ir būti tam pasiruošusiems.




Informacijos šaltiniai: initaksa.ru, wikipedia.org, pixabay.com nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą